Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit on suomalainen valmistaja, jonka koko toiminnan sydän on sen oma kutomo. Yrityksen intohimona on maailman parhaiden tekstiilien kehittäminen. Huippudesign kudotaan Lapualla, keskellä pohjalaista lakeutta. Tutustu Maammekaupan Lapuan Kankurit -valikoimaan ja tilaa itsellesi tai lahjaksi ylellinen suomalainen laatutekstiili!

Juha ja Liisa Hjelt perustivat Lapuan Kankurit vuonna 1973, kun pienestä pitäen suvun tehtaalla työskennellyt Juha oli mielestään oppinut kaiken kutomisesta. Lapuan Kankureiden juuret ovat vuonna 1917 perustetussa suvun ensimmäisessä tekstiilitehtaassa, jonka Juha Hjeltin isoisä Juho Annala perusti Lapuan Lankilankoskelle.

1930-luvulla suvun tehtaalla alkoi teollinen kutominen, kun Juhan isä ja eno hankkivat ensimmäiset kutomakoneet. Sieltä alkoi Lapuan Kankureiden tarina.

Lapuan Kankureilla on ollut rohkeutta kehittää täysin uutta ja investoida omaan tuotantoon Suomessa. Viime vuosina yritys on investoinut merkittävästi uuteen ja monipuolisempaan tuotantokapasiteettiin. Oma kutomo, monipuolinen laitteisto ja sen nuoret, ennakkoluulottomat taitajat sekä vuosikymmenien kokemuksen omaavat ammattilaiset mahdollistavat jokapäiväisen tuotekehityksen.

Lapuan Kankurit käyttää ainoastaan luonnollisia raaka-aineita: pellavaa, tenceliä, puuvillaa, villaa ja mohairia. Yrityksessä tiedetään tarkkaan, mistä tuotteiden valmistuksessa käytetty materiaali tulee ja jokainen työvaihe tunnetaan langasta tuotteeksi asti. Näin syntyy lopputulos, josta Lapualla ollaan hyvin ylpeitä. Taidokas jacquard-kudonta ja materiaalitaitojen hiominen huippuunsa ovat perheyrityksessä sukupolvien oppimisen tulos.

Lapuan Kankurit toteuttavat omassa kutomossaan uusia asioita joka päivä. Näin syntyy uusia innovaatioita ja maailman parhaita tekstiilejä. Voidakseen taata koko tuotantoketjun jäljitettävyyden aiotaan yrityksessä pitää tulevaisuudessakin koko toiminta langasta valmiiksi tuotteeksi saakka omissa ja sidosryhmien käsissä.