Nousu

NousuCommunity Oy on vuonna 2016 Tampereella perustettu yritys, jonka tuotemerkkinä on Nousu retroverkkarit. Idea yrityksestä alkoi hautua vuoden 2016 alkupuolella yrittäjä Turkka Koiviston työskennellessä palomiehenä. Koivisto ihaili yhdessä työkavereidensa kanssa vanhoilla urheiluvideoilla näkemiään kilpailijoiden verryttelyasuja.

Kaverit alkoivat kysellä, että saako noita vielä jostain ja kun kävi selväksi, että ei (varsinkaan suomalaisia), alkoi selvitystyö: voisiko niitä itse valmistaa pienehkön määrän lähipiirin tarpeisiin? Ei voinut, sillä tämä olisi tullut kohtuuttoman kalliiksi. Näin ollen pikkuhiljaa Koivisto päätyi siihen ratkaisuun, että hän perusti NousuCommunityn lokakuussa 2016.

Yrityksen ensimmäinen lähes lopullinen tuote (sininen retroverkkari) valmistui lokakuussa 2016 ja siitä saatu erittäin hyvän palaute rohkaisi Koivistoa jatkamaan. Yrittäjälle on ollut todellinen ilo huomata, että myynti kasvaa kuukausi kuukaudelta ja Suomessa työllistettyjen ompelijoiden määrä kasvaa samaan tahtiin.

NousuCommunityssä ollaan erityisen ylpeitä tuotteiden kotimaisuudesta ja vanhan verryttelyasu-perinteen herättämisestä henkiin. Yrityksen tärkeimmät arvot ovat Kotimaisuus, kestävyys, yhteiskuntavastuu, työturvallisuus, ympäristöstä huolehtiminen sekä täsmällisyys. Yritys halutaan muistettavan juuri suomalaisuudesta, tuotteiden kestävyydestä, erinomaisesta palvelusta ja vastuunkannosta (työntekijät sekä ympäristö).

Turkka Koivisto kertoo:

”Suomalaisuus ja Suomessa valmistaminen ovat yrityksemme tärkein arvo, ilman sitä ei olisi koko yritystä. On tärkeää, että työntekijät ja ympäristö otetaan avoimesti ja rehellisesti huomioon yritystoiminnan jokaisella osa-alueella. Työajat, työturvallisuus, työterveys ja -hyvinvointi, palkkaus, ympäristön huomioiminen ja verojen maksu Suomeen ovat meille tärkeitä”.

Nousu-tuotteiden valmistus on erittäin läpinäkyvää ja tuotteiden kaikkien valmistusvaiheiden tekijät ja työolosuhteet ovat tarkalleen tiedossa. Tuotteiden neulokset ja resorit valmistaa Orneule Orivedeltä, vetoketjut tulevat Salmi Oy:n tehtailta Puolasta ja painotyöt tehdään Tam-foliossa Tampereella. Ompelutyön tekee pääasiallisesti Titry (Lielahti, Tampere), Ompelimo Millimetri (Tampere) ja MunOn (Valkeakoski). NousuCommunity luo työtä enenevissä määrin Pirkanmaan alueella.

NousuCommunityn yrittäjä Turkka Koivisto on hyvin ylpeä tuotteitaan valmistavista suomalaisista aikuisista naisista! Tutustu Maammekaupan Nousu-valikoimaan!